Σχεδιασμός και οργάνωση της ζωής






«Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή!»

Antoin de Saint-Exupéry, Γάλλος συγγραφέας
Όλοι οι άνθρωποι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, θέτουν στόχους στη ζωή του. Στόχους μικρούς ή μεγάλους, σημαντικούς ή λιγότερο σημαντικούς για το μέλλον τους, που επηρεάζουν μόνο τον εαυτό τους ή και ανθρώπους γύρο τους.
Από τον πιο γενικό μέχρι τον πιο συγκεκριμένο στόχο που θέτει κάποιος στη ζωή του, θα πρέπει να θυμάτε πως κανείς τους δεν θα επιτευχθεί από μόνος του. Χρειάζεται προσπάθεια, μεθοδικότητα αλλά και σχέδιο. Όπως είπε κάποτε ο Βασιλιάς της Αγγλίας Γουλιέλμος ο Β «Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει»
Ο στόχος λειτουργεί σαν ένας εστιακός φακός: συγκεντρώνει την εσωτερική μας δύναμη, (ικανότητες, δεξιότητες, θετικά στοιχεία) και τα κατευθύνει προς την πραγματοποίησή του.  Συχνά βάζουμε στόχους και δεν τους ολοκληρώνουμε ή στην πορεία αλλάζουν οι επιθυμίες ή οι ανάγκες μας. Άλλοτε πάλι μπορεί να υιοθετούμε στόχους άλλων ανθρώπων (φίλων, γονιών, συγγενών) και να προσπαθούμε να τους φτάσουμε, αλλά να μην τους πιστεύουμε. Πάρα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των στόχων, αλλά και μπορεί να μπουν ως εμπόδιο στην εκπλήρωσή τους.
Πώς όμως μπορούμε να καθορίσουμε τους δικούς μας στόχους, και πώς να τους πετύχουμε όταν τους έχουμε θέσει;
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, 19.00 - 20.30 συζητούμε το θέμα στο Λαικό Πανεπιστήμιο Μηχναιώνας.