Αναζητώντας βοήθεια

Οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και τα προβλήματά της φέρνουν τον καθένας μας αντιμέτωπο με δύσκολα συναισθήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους στο οικογενειακό, φιλικό, επαγγελματικό περιβάλλον ή και με τον ίδιο τον εαυτό.
Συχνά οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις, γεμίζουν άγχος και επηρεάζεται η αποτελεσματικότητά τους. Για αρκετούς είναι βοηθητικό απλά και μόνο να τις συζητούν με φίλους, ενώ άλλοι βοηθούνται περισσότερο όταν ενημερώνονται από σχετικές ιστοσελίδες ή διαβάζουν βιβλία αυτοβοήθειας. Για πολλούς όμως έρχεται κάποια στιγμή που αισθάνονται ότι «δεν πάει άλλο» και ότι οι συμβουλές από τον ίδιο τους τον εαυτό ή η βοήθεια των φίλων δεν είναι αρκετή για να νιώσουν καλύτερα και να βρουν μια διέξοδο στα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώνουν˙ αντίθετα μπορεί να τους εκνευρίζουν ή να τους θυμώνουν. Είναι οι στιγμές που αισθάνονται έντονο και επίμονο άγχος και σύγχυση, που η μελαγχολία και η θλίψη βαραίνει την ψυχή τους διαρκώς, που δεν μπορούν να χαλαρώσουν, να ελπίζουν και να απολαύσουν τις μικροχαρές της ζωής.
Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται για ένα μεγάλο διάστημα ότι τίποτα δεν αλλάζει και βασανίζεται από πιθανές ψυχογενείς σωματικές ενοχλήσεις όπως έλκος στομάχου, δερματικά εξανθήματα, άσθμα, διάφοροι πόνοι κλπ. είναι η στιγμή που πρέπει να αναζητήσει βοήθεια από έναν ψυχολόγο.
Η επιλογή του ψυχολόγου χρειάζεται να γίνει προσεκτικά.  Ο επαγγελματίας που θα εμπιστευτεί όποιος αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια εκτός από την υψηλή πανεπιστημιακή κατάρτιση, την άδεια ασκήσεων και την εξειδίκευση που πρέπει να διαθέτει,  χρειάζεται να :
- δημιουργεί και να διατηρεί  κλίμα εμπιστοσύνης και κατανόησης
- είναι προσεγγίσιμος και ήρεμος
- αποδέχεται και καταλαβαίνει χωρίς να είναι επικριτικός
- είναι πρόθυμος να ακούσει και να γίνει συν-οδοιπόρος στην ταξίδι της αναζήτησης και αλλαγής.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού online, καθώς μέσα από την αρχική σελίδα με τη σχετική επιλογή μεταφέρονται στη σελίδα clicktotherapy, όπου μπορούν να επιλέξουν από τις διαθέσιμες ώρες και ημέρες (αλλά και να δουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το κόστος της κάθε μιας) ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνά μας.