Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Δια Βίου .... Υγεία: πως η άσκηση συμβάλλει στη σωματικά υγεία και ψυχική ευεξία του ατόμου

Η Δια Βίου Ανέλιξη συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης «Now We Move» (23-29 Μαϊου), τη μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι Ευρωπαίοι πολιτών να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς σε εκδήλωση με θέμα "Μικρή προσπάθεια μεγάλα οφέλη : πώς η άσκηση συμβάλλει στη σωματικά υγεία και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου".   
Στην εκδήλωση ήταν ομιλητές οι κ. Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, ο οποίος αναφέρθηκε και από τη μεριά της «Δια Βίου Ανέλιξης» η Βάσω Ασκητοπούλου.
Παράλληλα στο πλαίσιο της εβδομάδας συνεργασία με την Γ.Γ.Αθλητισμού όλο το Σαββατοκύριακο 28-29/5 διατέθηκαν, δωρεάν, γήπεδα τένις στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, ως τρόπος κινητοποίησης, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να έχει ευκαιρίες άθλησης.
Επιπλέον διοργανώθηκαν δύο ποδηλατικές διαδρομές από την Καλαμαριά στη Μηχανιώνα (28/5) και από την Καλαμαρά στο Πανόραμα (29/5), στις οποίες συμμετείχαν «φίλοι» της «Δια Βίου Ανέλιξης».