Συμμετοχή στο Sail for Pink

Η Δια Βίου Ανέλιξη συμμετέχει στην Πορεία Ελπίδας και τις δράσεις της στεριάς του Sail for Pink, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια, έχοντας σαν βασικό σκοπό την απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού και τη διάδοση της άξιας της έγκαιρης διάγνωσης.
Στόχος μας να ενώσουμε τη φωνή μας με το Άλμα Ζωής και να δώσουμε το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος!
Κίνητρό μας το γεγονός ότι :
  • ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας σε περίπου 4.500 γυναίκες, 
  • 1 στις 8 θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και από αυτές, πάνω από το 70% του συνόλου των γυναικών με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.
  • στην Ευρώπη, το 60% των περιστατικών καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερο, γεγονός που φανερώνει ότι οι Ελληνίδες δεν είναι σωστά ενημερωμένες για τη διαφύλαξη της υγείας τους.
Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.  Σχεδόν το 95% των περιστατικών καρκίνου του μαστού που εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν.
Έλα στην ομάδα μας  στην Πορεία Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 11 πμΕκκίνηση από το Μέγαρο Μουσικής και τερματισμός στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ.  Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο Σύλλογο Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού.  
Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 26 Απριλίου συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.  Για περισσότερες πληροφορίες και την παραλαβή της μπλούζας μπορείς να επικοινωνείς με την Κική Μουλαδούδη στο diaviouanelixi@gmail.com.
Όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή θα μπορούν να συμμετέχουν στο Pink Cocktail Party του Sail for Pink που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκη στo μπαλκόνι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σάββατο 6 Μαΐου στις 20:00. H είσοδος είναι ελεύθερη.