Διαδραστικό σεμινάριο γνωριμίας με την αρχαία τέχνη του Παραδοσιακού Ταϊλανδέζικου Μασάζ ‘Nuad Bo Rarn’


Ένα δίωρο διαδραστικό σεμινάριο γνωριμίας με την αρχαία τέχνη του Παραδοσιακού Ταϊλανδέζικου Μασάζ ‘Nuad Bo Rarn’ από την Lydia Konsta, που οργανώνεται στην ΔΙΑ ΒΙΟΥ Ανελιξη.
  • Τι είναι το Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ;
  • Από πού και πώς ξεκίνησε;
  • Τι επιρροές έχει και ποιες άλλες θεραπευτικές τεχνικές περιλαμβάνει;
  • Τι έχει να προσφέρει σήμερα σε όσους το δοκιμάζουν;
  • Σε ποιους απευθύνεται;
Πώς μπορεί κάποιος να το διδαχτεί και να το εξασκήσει;Στην αρχή της παρουσίασης θα μοιραστούμε κάτι από τη φιλοσοφία, τις τεχνικές και τις ενδείξεις αυτής της ξεχωριστής μάλαξης, μαζί με μια παρουσίαση ακολουθίας χειρισμών με διατάσεις και βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών.
Στη συνέχεια η παρουσίαση θα γίνει διαδραστική:
Θα προετοιμάσουμε το σώμα και το νου μας για να βιώσουμε την ξεχωριστή εμπειρία της πρακτικής εφαρμογής. Θα κάνουμε ένα μικρό ζέσταμα με διάταση των μυών, άνοιγμα των αρθρώσεων με καλή συγκέντρωση στην αναπνοή. Θα χωριστούμε σε ζευγάρια και εναλλάξ όλοι οι συμμετέχοντες θα γίνουν δότες και δέκτες βασικών τεχνικών του Thai Massage, 'Nuad Bo Rarn'.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη εισαγωγή στις θεραπευτικές βεντούζες από τον φυσικοθεραπευτή Γιάννη Μουρούτσο. Οι βεντούζες καθαρίζουν το αίμα από άχρηστες ουσίες που πρέπει να αποβληθούν, όπως νεκρά κύτταρα, τοξίνες, βακτήρια και μικρόβια. Στην ουσία ενεργοποιούν τη λέμφο και συγκεκριμένα τον σπλήνα, ο οποίος συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού.
Μαζί θα βιώσουμε αυτή την ιδιαίτερη φυσική αίσθηση όπου η ησυχία του νου και η φροντίδα του σώματος γίνονται θεραπευτικά.
Ελάτε με άνετα ρούχα, παντόφλες και μια μικρή πετσέτα. Καλοδεχούμενο και στρωματάκι pilates αν έχετε.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ 6982198352 και Λυδία Κώνστα 6874438463.
Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές :
Lydia Konsta διδάχτηκε Παραδοσιακό Ταιλανδέζικο Μασάζ στη Σχολή ITM (International Thai Massage School) στο Chiang Mai στη Βόρεια Ταϊλάνδη, την πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, απ’ όπου και απέκτησε πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης.Είχε προηγηθεί η ενασχόλησή της με την αρωματοθεραπεία και την παρασκευή ελαίων για θεραπευτική, καλλωπιστική και χαλαρωτική χρήση.
Είναι Εθελόντρια Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και Συνοδός Βουνού.
Γιάννης Μουρούτσος σπούδασε στις σχολές Παστέρ φυσιοθεραπευτής κι μετά από μια διετία στο Γυμναστήρια Gymnasium (Θέρμης) αφοσιώθηκε στις συνεδρίες μασάζ κατ' οίκον. Εμπλούτισε τις γνώσεις και την πρακτική του παρακολουθώντας σεμινάρια, απ' τα οποία ξεχώρισε και εξάσκησε το 'Θεραπεία με βεντούζες' της κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής, ITME, και το 1ο επίπεδο Παραδοσιακού Ταυλανδέζικου μασάζ, ΙΤΜ.