Mentoring & Coaching Γυναικών

 

⏳ Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας πλησιάζει, ωστόσο σύμφωνα με έρευνες η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην Ε.Ε. όσον αφορά στο δείκτη ισότητας φύλων. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα παραθέτουμε ορισμένα στατιστικά που συζητήθηκαν σε ένα σεμινάριο για την ενδυνάμωση των γυναικών:
🔍Για κάθε 1 ευρώ που λαμβάνουν ως ωριαίες αποδοχές οι άνδρες, οι γυναίκες λαμβάνουν 0,87 λεπτά (μισθολογικό χάσμα της τάξης του 13%).
🔍Η απασχόληση των γυναικών ηλικίας 20-64 ετών ανέρχεται σε 49%, ενώ των ανδρών σε 70%.
🔍Σχετικά με το καθεστώς μερικής απασχόλησης οι γυναίκες βρίσκονται σε ποσοστό διπλάσιο των ανδρών και συγκεκριμένα 14%.
🔍Οι γυναίκες ηλικίας < 30 και > 50 αντιμετωπίζουν διπλή διάκριση, φύλου και ηλικίας.
🔍Στους τομείς STEM δραστηριοποιείται το 4% των γυναικών και το 20% των ανδρών.
🔍Το 85% των γυναικών ασχολείται με τη μαγειρική και το σπίτι κάθε μέρα για τουλάχιστον 1 ώρα έναντι του 16% των ανδρών, ενώ σχετικά με τη συμμετοχή σε αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 11% έναντι του 18% των ανδρών.
🔍Σύμφωνα με το World Health Organization (WHO) το 30% των γυναικών διεθνώς έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
🔍Μια γυναίκα 65 χρονών έχει προσδόκιμο ζωής άλλα 19 έτη όμως μόνο το 1/3 από αυτά θα είναι απαλλαγμένα από αναπηρίες.
📌Πρόσφατα σε μία ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα όπου συμμετείχαμε, αναφέρθηκε πως η επιχειρηματικότητα είναι μία, δεν χωρίζεται σε αντρική ή γυναικεία, όμως σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του World Economic Forum χρειάζονται άλλα 130 χρόνια, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις γυναίκες και στους άντρες.
‼️Είναι λοιπόν στο χέρι κάθε γυναίκας να φροντίσει την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.
✨Περιμένουμε με χαρά κάθε γυναίκα που επιθυμεί να ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι για την ενδυνάμωσή της, όπου θα εξοικειωθούμε στις τεχνικές διαχείρισης συγκρούσεων, άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας και λήψης αποφάσεων, ώστε να προσδιορίσουμε υλοποιήσιμους στόχους που θα την οδηγήσουν στην οικοδόμηση του τομέα δραστηριοποίησής της και την ανάπτυξη των soft skills.