ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Η συμβουλευτική προσφέρει στον έφηβο την ευκαιρία να επεξεργαστεί προβλήματα ή ανησυχίες που τον απασχολούν με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυσή τους.  Δίνει στον έφηβο το χώρο για να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που δεν μπορεί ή δε θέλει να μοιρστεί με τους γονείς ή τους φίλους του.  Συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση από συναισθήματα άγχους, θλίψης ή θυμού που πιθανόν να βιώνει ώστε αποτέλεσμα των σχέσεών του με τους άλλους.
Οι συναντήσεις συμβουλευτικής με εφήβους είναι ατομικές χωρίς την παρουσία των γονιών, με εξαίρεση κάποιες φορές που η παρουσία τους κριθεί αναγκαία και τότε μετατρέπονται σε οικογενειακές συναντήσεις, πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του εφήβου.  Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδική συμβουλευτική.
Η διαδικασία της συμβουλευτικής βοηθάει τον έφηβο να αναγνωρίσει και να εκφράσει συναισθήματα και φόβους, να χειριστεί σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές που φέρνει η εφηβεία, να καθορίσει προσωπικούς στόχους, να εντοπίσει αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με τους γονείς και τους συνομηλίκους, να καλλιεργήσει δεξιότητες όπως η επίλυση διαφωνιών ή και συγκρούσεων και η λήψη αποφάσεων, να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να προβληματιστεί για προσωπικές επιλογές που σχετίζονται με την υιοθέτηση συμπεριφορών βλαπτικών για τον εαυτό του.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού online, καθώς μέσα από την αρχική σελίδα με τη σχετική επιλογή μεταφέρονται στη σελίδα doctoranytime.gr , όπου μπορούν να επιλέξουν από τις διαθέσιμες ώρες και ημέρες (αλλά και να δουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το κόστος της κάθε μιας) ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνά μας.